A legtöbb hőkezelés veszélyezteti a haj egészségét, így a rendszeres hajszárítás sem kifejezetten használ neki.

Persze, ha tisztában vagy néhány aprósággal, minimalizálhatod a károkat, vagy akár teljesen ki is küszöbölheted a haj sérülését. Ehhez nem elég kisebb fokozatra kapcsolni és nagyobb távolságban tartani a hajszárítót: más dolgokra is figyelned kell a szárítás során.

Sokan a gyorsaság kedvéért háttérbe szorítják a tincsek épségét, és nagyon forró levegővel, közelről szárítják a hajukat. Köztudott, hogy ez a módszer nagyon ártalmas, kiszárítja és elégeti a tincseket, melyek meggyengülnek, végük eltöredezik, és sokkal könnyebben ki is hullanak.

Ez a hatás fokozódik, ha a nagy sietségben sokáig egyetlen pontra irányítod a hajszárítót: a legtöbben abban a tévhitben élnek, hogy gyorsabban megszárad a hajuk, ha hosszú ideig fújják ugyanazt a helyet, és csak akkor haladnak tovább egy másik részre, amikor abból már minden nedvesség távozott.

Valójában azonban így sem szárad meg hamarabb a haj, viszont hatványozódik a károsítás mértéke – mindegy, hogy közepesen meleg levegőt fújsz rá húsz centiméter távolságról vagy éppen forrót egészen közelről, a szálakat akkor is megviseli, ha sokáig éri őket a hő.

Ezért, ha egészséges, erős és csillogó frizurát szeretnél, folyamatosan mozgasd a hajszárítót, miközben szárítod a tincseidet. A legjobb, ha a hajtövektől lefelé haladsz, majd, ha eléred a hajvégeket, ismét visszamész a tövekhez: így azt is elkerülheted, hogy a szálak drótszerűen meredezzenek.

  • Megosztás: