A természetes göndör haj egy kis extra törődést igényel, de megéri, mert ha jól kezeled, gyönyörű tud lenni.

A rendezett hatás és a selymes tapintás kulcsa a megfelelő szárítási technika, ami persze önmagában nem elég: rendszeresen használnod kell a hajtípusodhoz illő, ápoló kozmetikumokat is. Ha megmostad a hajad, és a balzsamot, hajkondicionálót is felvitted, ideje megszárítani.

Törölközővel itasd fel a nedvesség egy részét a tincseidről, majd széles fogú, lapos, fából készült fésűvel óvatosan fésüld ki a hajad. Vigyázz, hogy ne nyújtsd meg a szálakat, és lehetőleg alulról, a hajvégektől felfelé haladva fésüld ki a hajat – így minden kóc könnyedén eltűnik.

Most jöhet a hajszárító: a legjobb, ha diffúzort teszel a végére, de ha ez nem áll rendelkezésedre, a kezedet is használhatod. Fontos, hogy soha ne a legmelegebb fokozatra kapcsolj, mert ez kiszárítja, elégeti a hajat: inkább langyos levegővel szárítsd a hajad, még ha így tovább tart is.

Ha nincs diffúzorod, markolj meg annyi hajat a hajvégeknél, amennyi belefér a tenyeredbe, és ezt folyamatosan markolászva, felfelé és lefelé emelgetve szárítsd 10-20 centis távolságról. Így nem törnek össze a csigák, és szép tartása lesz a göndör hajnak. Ha még dúsabb hatásra vágysz, ugyanezt a technikát használd, csak a fejedet lehajtva, a hajat előre dobva szárítsd meg. Ha teljesen megszáradt a frizurád, hasonló mozdulatokkal vigyél fel a hajadra egy kevés waxot a fényes tincsekért. 

  • Megosztás:
hirdetés