A szemüveg öltöztet, és kifejezetten szexi is lehet – ugyanakkor vitathatatlan, hogy a sminkelést megnehezíti, ha egy állandó kiegészítővel kell számolnod az arcodon.

A szemüveg lencséje pedig nemcsak azt változtatja meg, ahogy te látod a külvilágot, hanem azt is, ahogy a külvilág látja a te szemeidet, ezért esetedben különösen fontos, hogy optikailag trükközz egy kicsit a szemfestékeddel a káprázatos tekintetért.

Ha mínuszos vagy

Ha a szemüveged mínuszos, akkor az a te szemeidet is kisebbeknek mutatja majd, így arra kell törekedned, hogy a festékkel nyitottabbá, nagyobbá tedd a tekintetedet.

A divatos cukorkás, neonos árnyalatok tökéletesen megfelelnek ennek a célnak. Ha buliba mész, nyugodtan használj sok sminket, és a szemhéjfestéket vidd fel egészen a szemöldöködig, ettől nagyobbnak és nyitottabbnak tűnik a tekinteted.

A füstös szemfestés is jól áll neked, különösen, ha a szemzugodba vagy az alsó szempilláid tövébe világos szín kerül – ez lehet fehér szemceruza vagy most divatos ezüstös, fémes árnyalat is.

Ha szeretnéd még feltűnőbbé tenni a tekintetedet, a szemhéjadra, arra a részre, ahol a pupillád van, tegyél egy kevés csillogó festéket, ettől még szikrázóbb lesz a tekinteted.

Ha pluszos vagy

A közellátó lencsék felnagyítják a tekintetedet – ezzel még önmagában nem lenne baj, ám a szemüveg az apró bőrhibákat és ráncokat is kiemeli, ráadásul, ha közelre fókuszálsz nehezebben, az a sminkelést is megbonyolítja.

Érdemes az optikusodnál beszerezned egy sminkelőszemüveget – ennek a lencséi felhajthatóak, így mindig hozzá tudsz férni ahhoz a szemedhez, amelyiket éppen sminkeled. Szerezz be egy kifejezetten szemkörnyékre kifejlesztett alapozót is, hogy eltüntethesd a ráncokat és szarkalábakat.

Ha általában pluszos szemüveget viselsz, de valamilyen alkalomra kontaktlencsére váltasz, nyugodtan vesd be a szemnagyító sminktrükköket, mert, ha mindenki szemüveggel szokott meg, a lencsék nélkül kicsinek tűnhetnek a szemeid – természetesen ilyenkor csak olyan sminktermékeket használj, melyek nem irritálják a szemedet.

  • Megosztás: