Mindegy, hogy van-e légkondi az irodában, vagy nincs, ha a munkahelyeden elviselhető is a hőmérséklet, az utcára lépve vagy a metróra felszállva percek alatt tönkremegy a gondosan elkészített smink.

Nehéz alapozót – pláne púderrel megspékelve – ilyenkor nem érdemes hordani, de azért abba sem kell belenyugodnod, hogy lefolyik az arcodról a festék.

Frissesség egy fújásra

Egy finom, könnyű arcpermet nem teszi tönkre a sminkedet, mégis felfrissíti a bőrödet, így a make-up is tovább marad a helyén.

Ha arcpermetet használsz, érdemes olyat választani, melyben vitaminok és hidratáló anyagok is vannak, hiszen az arcbőr táplálása még a nyári melegben is elengedhetetlen, de a zsíros krémek helyett a vízben oldott tápanyagok ilyenkor sokkal jobbak.

A frissítő kendőknek is érdemes ilyenkor helyet szorítanod a táskádban – ha nincs rajtad alapozó, akkor ezekkel akár napközben is áttörölheted az arcodat, de, ha reggel, sminkelés előtt ezekkel távolítod el a felesleges zsírt, a festés is tartósabb lesz. A frissítő kendők jól jönnek akkor is, ha az izzadásgátlók már nem bírják a tempót – lássuk be, a betondzsungel közepén tud olyan forróság lenni, amit egyetlen deo sem bír néhány óránál tovább. Mielőtt felvinnél egy újabb réteg izzadásgátlót, töröld át egy frissítő kendővel az érintett területeket – a megizzadt bőrön a dezodor nem tudja kifejteni a hatását.

Arcpermetek és frissítő kendők: 1.: Herbalife Radiant C arcpermet, 2845 forint; 2.:Bioderma Sébian H2O frissítő törlőkendő, 1755 forint; 3.: Douglas frissítő törlőkendő, 466 forint; 4.: The Body Shop Vitamin E arcpermet, 2490 forint; 5. La Rosche-Posay Eau Thermale, 1850 forint; 6.: Vichy termálvíz spray, 2090 forint; 7.: Alouette frissítő kendő, 299 forint; 8.: Evian arcpermet, 850 forint.

  • Megosztás:
hirdetés