A cékla egy igazi vitaminbomba, számos előnye van, és sokan nem tudják, hogy nem csupán belsőleg elképesztően hatékony, de a bőrön is szemmel látható változást eredményez. A céklalé fogyasztása kifejezetten egészséges, pláne a téli szezonban, és ez a fantasztikus zöldség az arcodra kenve is kifejti jótékony hatását.

hirdetés

 

A céklalé otthoni előállítása egy kis előkészületet, illetve némi időt igényel, de aki nem szeretne a konyhában ténykedni, az a boltból is beszerezheti a zöldséglevet. A legfontosabb, hogy a megvásárolt termék ne tartalmazzon hozzáadott cukrot, színezéket és különböző ártalmas adalékanyagokat, a legjobb a 100%-os formában árusított céklalé választása.

 

A megtisztított arcbőrre egy vatta segítségével könnyedén felvihető a céklalé. A szemkörnyéket kihagyva érdemes alaposan bekenni az egész arc területét. A céklalevet ajánlott egy kis sárgarépalével összekeverni, hogy még hatékonyabb legyen. Ez a keverék például tökéletesen beválik fakó, élettelen, sápadt bőrtónus ellen. Nagyjából 10 percig hagyd fenn a zöldségleves arcpakolást, azután tiszta vízzel öblítsd le a bőrödről.

Ez történik, ha rendszeresen céklalé kerül az arcodra

Elűzi a téli sápadtságot

A cékla egy fantasztikus csodaszer, hiszen a téli időszakban gyakori esztétikai problémát jelentő sápadt bőrt is élettel telivé varázsolja. A pakolás alkalmazása után pirospozsgás, puha és ragyogó arcbőr köszön vissza a tükörből. Ezzel igazán természetes hatást lehet elérni, és sokkal egészségesebb megoldás, mint a túlzott, határtalan sminkhasználat.

Késlelteti az öregedés jeleinek megjelenését

A céklában található likopin nevű enzim kimagasló mértékben járul hozzá a bőr rugalmasságának megőrzéséhez. A céklaléből készített pakolás rendszeres használatának köszönhetően az arcbőr rugalmasabb marad, jelentősen lassabb ütemben veszít feszességéből. A szemkörnyéki ráncok esetén nem ajánlott az alkalmazása, hiszen jobb azt a területet kihagyni a zöldséglével történő arckezelésből.

Segít a pattanások legyőzésében, ha céklalét kensz az arcodra

A pattanásokat az esetek igen nagy százalékában egy háttérben meghúzódó probléma okozza, így minden esetben az elsődleges cél ennek a kiváltó oknak a kiderítése. A különböző arcápolási termékek, amelyek a pattanások eltüntetésére, azok kialakulásának megelőzésére szolgálnak, csak felületi kezelést nyújtanak, a probléma eredőjét nem szüntetik meg. A céklalével történő kezelés sem lesz önmagában elegendő a pattanások és mitesszerek ellen, azonban, ha az eredeti gond kezelésre kerül, mindenképpen jó kiegészítője lehet a terápiának a céklás pakolás rendszeres alkalmazása.

Természetes rúzsként is megállja a helyét

Az arcápolás fontos része az ajkak állapotával való törődés is. A téli időszakban ez a terület különösen érzékennyé válik, még azok számára is problémát okozhat, akik év közben nem küzdenek a száraz, kicserepesedő ajkakkal. A céklalevet érdemes mandulaolajjal vagy esetleg kókuszolajjal keverni a pihe-puha eredmény eléréséhez. A cékla színének köszönhetően a fakó száj problémájának szintén búcsút inthetsz, hiszen gyönyörű, piros árnyalatot kölcsönöz az ajkaknak.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés