A szempillahullásnak sokan nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget, pedig amellett, hogy bosszantó lehet, még komoly problémát is jelezhet.

Elmondjuk, mi állhat a háttérben, és mit tehetsz annak érdekében, hogy megállítsd a folyamatot.

Mitől lehet?

Természetes, ha néha kihullik egy-egy szál szempilla, hiszen ez is megújul, kicserélődik néhány havonta. Ha azonban a szokásosnál több szál végzi az arcodon, vagy marad a kezedben, más oka is lehet, mint a természetes szempillaváltás. Vitamin- és ásványianyag-hiány, vashiány, sőt, még pajzsmirigybetegség is állhat a háttérben, ha erős szempilla- és szemöldökhullást tapasztalsz.

Szerencsés esetben a nem megfelelő kozmetikumok használata vagy a le nem mosott szemhéj- és szempillafesték is okozhatja a szálak fokozott hullását.

Mi a megoldás?

Ha gyakran sminkelsz, és nem jellemző, hogy lemosod az arcod lefekvés előtt, építsd be a rutinodba a rendszeres sminklemosást. Ha ez okozta a szempillahullást, egy idő után javulást tapasztalsz majd. Ha mégsem, próbálkozhatsz másfajta kozmetikumokkal, de, ha ez sem hoz változást, érdemes orvoshoz fordulnod, és átesned egy általános kivizsgáláson.

Szedhetsz különböző multivitaminos, ásványi anyagokban gazdag étrend-kiegészítőket, sőt, ma már vásárolhatsz olyan készítményeket, melyeket kifejezetten a köröm, haj és a szempillák egészségének megőrzésére fejlesztettek ki.

A szempilládat, szemöldöködet nemcsak erősítheted, de dúsíthatod, és meg is hosszabbíthatod a ricinusolaj segítségével. Ennek használatáról erre a linkre kattintva olvashatsz bővebben.

  • Megosztás:
hirdetés