Akár borotvával, akár gyantával vagy epilátorral szőrteleníted a hónaljadat, maradhatnak rajta apró borosták, és az irritált bőr is kiütéses, piros lehet.

Ennek elkerülése érdekében ismerj meg néhány praktikát, mellyel már a szőrtelenítés után percekkel is bársonypuhaságú lesz a bőr a hónaljadon!

Mikor szőrteleníts?

Érdemes este, zuhanyzás közben vagy után és lefekvés előtt szőrtelenítened a hónaljad, mert alvás közben regenerálódik a legjobban a bőr. Ilyenkor van rá idő, hogy eltűnjön a pirosság és az esetleges duzzanat, reggelre teljesen megnyugszik a bőr.

Használj testápolót!

Szőrtelenítés előtt jó vastagon kend be a hónaljadat hidratáló testápolóval, és hagyd, hogy beszívja a bőr a krémet! A legjobb, ha kényelmesen elhelyezkedsz, és karjaidat fejed fölé helyezve heverészel 10-15 percig, majd elkened a maradék testápolót. Ezután szőrteleníts a megszokott módon. A krém ellenállóbbá teszi a bőrt, pótolja a nedvességet, és felpuhítja a szőrszálakat, tehát könnyebben és hatékonyabban el tudod majd távolítani azokat.

Bőrradír

A fenti módszerek hatását fokozhatod, ha a szőrtelenítés és a hidratálás előtt házi készítésű, természetes alapanyagokat tartalmazó bőrradírral finoman átdörzsölöd a területet. Keverj össze egy evőkanál vizet ugyanennyi finom szemű kristálycukorral, és ezzel radírozd le a hónalj bőrét!

  • Megosztás:
hirdetés