A hideg erősen igénybe veszi a bőrt, különösen akkor, ha az egyébként is érzékeny. Kiszárítja, még akár sebessé is teheti az arcodat, és, ha nem vigyázol, a helyzet csak romlik majd.

A viszkető bőr is gyakran előfordul, ha sokat tartózkodsz szeles helyen vagy csípős hidegben, a szabad ég alatt. Előzd meg a kellemetlenségeket, és pótold a szükséges tápanyagokat egyszerű, otthon elkészíthető pakolással!

Tisztítás

Mielőtt a pakolást használod, fontos, hogy megtisztítsd a bőröd az elhalt hámsejtektől, mert így a kence az új, még nem használt bőrbe jut be, és ott fejti ki a hatását. Alaposan mosakodj meg langyos vízzel, használj arctisztító tonikot, és, ha érzékeny a bőröd, óvatosan dörzsöld át egy frottír törülközővel. Ha egyébként nincs probléma az arcoddal, használj nyugodtan bőrradírt. A pakolás eltávolítása után, ha szükségét érzed, vess be némi arckrémet is a bőrtípusodnak megfelelően.

Méz és tojás

Az örök kedvenc méz és a csodatevő tojás keveréke megnyugtatja, hidratálja a bőrt. Verj fel két tojássárgáját, és adj hozzá egy evőkanál mézet. Óvatosan adj hozzá egy evőkanál tejet vagy tejszínt, keverd el, majd újra verd fel az egészet, amíg jó sűrű masszát nem kapsz.

Ezt a krémet egyenletesen vidd fel az arcodra, és hagyd hatni a bőr állapotától függően tíz vagy húsz percig. Az idő leteltével öblítsd le a pakolást langyos vízzel. Ha nagyon száraz a bőröd, használhatsz egy kis hidratáló krémet a kezelés után.

Olíva és joghurt

A joghurt önmagában is jótékony hatással van a bőrre, de olívaolajjal vegyítve biztos a siker. 2 dl natúr joghurtot alaposan keverj össze egy evőkanál olívaolajjal. Ha túl hidegnek érzed, egy kicsit fel is melegítheted, de vigyázz, hogy éppen csak langyos legyen, különben még égési sérülést is szenvedhetsz. A keveréket egyenletesen oszlasd el az arcodon, és várj vele 15 percet, majd mosd le. Ha túl folyékonynak találod a masszát, a joghurt felét helyettesítheted túróval is. Ha nem túl száraz a bőröd, olívaolajat magában is használhatsz: ecsettel vidd fel az arcodra, hagyd, hogy beszívja, majd mosd le a felesleget.

  • Megosztás:
hirdetés