Nekem egyenes szálú hajam van, inkább azzal szokott gond lenni, hogy nem akarnak megmaradni benne a hullámok, de a barátnőimen látom, hogy a kunkorodó haj megzabolázása sem egyszerű feladat.

Ha a napfénytől vagy a nyári strandolástól még ki is száradt a hajad, esetleg eltöredezett a vége, akkor még hamarabb összegubancolódik – a megoldás egy egészségügyi hajvágás és a rendszeres balzsamozás mellett időnként egy kényeztető pakolás lehet, ami nemcsak táplálja a hajad, de abban is segít, hogy a szálak sokáig egyenesek és selymes felületűek maradjanak, így nehezebben gubancolódnak majd össze.

A kókuszos pakolás nem tartozik a legolcsóbb házi kenceficék közé, de még így is jobb megoldás hosszútávon, mint a rendszeres hajvasalózás.

Kókuszos hajegyenesítő pakolás

Hozzávalók:

  • egy csésze kókusztej
  • két evőkanál olívaolaj
  • öt evőkanál víz
  • három evőkanál étkezési keményítő

A kókusztejet és az olívaolajat keverd össze – mivel mindkettő kicsit sűrű, lehet, hogy egyszerűbb lesz, ha kanál helyett egy kis kézi habverőt használsz ehhez – egy másik tányérban pedig keverd csomómentesre a keményítőt és a vizet.

A két tál tartalmát öntsd össze, majd lassú tűzön kezdd el melegíteni, amíg olyan sűrűségű nem lesz, mint a hajbalzsam. Ekkor vidd fel a törülközőszáraz hajadra, egyenletesen eloszlatva egészen a hajvégekig. Tegyél fel egy zuhanysapkát, és tekerj egy törülközőt a fejedre, majd hagyd 30 percen keresztül felszívódni a hatóanyagokat.

Fél óra elteltével alaposan öblítsd ki a hajadat – ha hagyod magától megszáradni, ahelyett, hogy hajszárítót használnál, az eredmény még látványosabb lesz. A pakolást kéthetente, nagyon száraz haj esetén hetente is alkalmazhatod.

  • Megosztás:
hirdetés