A vízhiányos, kiszáradt bőr könnyebben ráncosodik, ám a megoldás egyszerűbb, mint gondolnád!

A nyaralás jót tesz testnek és léleknek egyaránt, de lehet, hogy a bőröd megsínyli a sok napon töltött órát. A zöld teát nemcsak fogyasztani jó, hiszen kívülről alkalmazva még koncentráltabban javít a bőr állapotán. Fantasztikusan regenerálja a sejteket, kisimítja és tónusosabbá varázsolja az arckontúrokat, illetve antioxidánsaival semlegesíti a méreganyagokat.

Azt viszont kevesen tudják róla, hogy kimutathatóan csökkenti a napégés okozta károsodásokat, illetve hatékonyan nyugtatja a gyulladt, kiszáradt, kipirult bőrt. Ha sokat időztél vízparton a nyár folyamán, és úgy érzed, a víz és a napfény együttes hatására húzódik az arcbőröd, akkor próbáld ki az alábbi szépítő receptet, mely helyrebillenti bőröd pH-értékét, és lelassítja a ráncok képződését. Az antioxidánsokban és vitaminokban bővelkedő gránátalmalé pedig csupán hab a tortán: növeli a kollagéntermelést, elősegíti a bőrsejtek regenerálódását.

Zöld teás ránctalanító szérum

  • ¼ csésze zöld tea, lehűtve
  • 1/8 csésze tiszta gránátalmalé
  • 1/8 csésze szűrt víz
  • jól zárható befőttesüveg

Készítsd el a zöld teát, majd hűtsd le. A gránátalmalevet hígítsd fel vízzel fele-fele arányban, majd keverd össze a zöld teát a hígított gránátalmalével, és öntsd át egy jól zárható befőttes üvegbe. Alkalmanként itass át egy vattakorongot a bőrsimító elixírrel, és töröld át vele alaposan az arcod, a nyakad, a dekoltázsod, illetve azokat a területeket, ahol az erős napfény kiszárította a bőrödet. Tárold hűtőben, és lehetőleg két héten belül használd fel.

  • Megosztás:
hirdetés