A rendszeres borotválkozás következtében gyakoribbá válik a kiszáradt, felsértett bőr ,vagy a benőtt, kisebesedett szőrtüszők problémája. A házi készítésű aloe verás borotvakrém könnyűszerrel bánik el ezekkel a gyakorta fellépő kellemetlenségekkel.

hirdetés

 

Ezzel az otthon elkészíthető krémmel megkímélheted bőrödet az egyes bolti borotvahabokban felbukkanó különféle adalékanyagoktól, melyek érzékenyebb hámréteg esetén irritációt okozhatnak.

Az aloe verás házi borotvakrém ápolja és nyugtatja a bőrt

Természetes hatóanyagai segítenek megelőzni a bőrpirosságot, és nyugtatják az éles pengék által okozott bőrfelszíni horzsolásokat is. Amíg az illatos kókuszolaj selymesen puhává varázsolja a lábakat, addig az E-vitamin életet lehel a fáradt bőrbe és fokozza regenerálódását. Az aloe vera extra hatásos hidratálószerként ápolja és vízzel tölti fel a száraz felületeket. A problémás, kipattogzott szőrtüszőket is lenyugtatja gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően.

A házi borotvakrém összetevői:

  • 1/2 pohár tiszta aloe vera gél
  • 1 teáskanál E-vitamin olaj formájában
  • 1 teáskanál növényi glicerin
  • 2 teáskanál kókuszolaj

Keverd össze az összes hozzávalót egy akkora méretű edényben, amiben könnyen fel tudod verni az anyagokat egy elektromos habverő segítségével. Az aloe vera miatt szép lassan habossá és krémessé válik majd a keverék. Ha szeretnéd, még tehetsz bele néhány cseppet a kedvenc illóolajodból. Ehhez megfelelő párosítás lehet a levendula- és az eukaliptuszolaj.

 

Tedd bele a masszát egy légmentesen záródó tégelybe, és tartsd hűtőben, amikor nem használod, hogy hosszú ideig friss maradjon.

Ha lágyan kenhető krémet szeretnél készíteni, akkor a hagyományos helyett válassz frakcionált kókuszolajat, mely nehezebben szilárdul meg. A teljesség kedvéért pedig érdemes frissen vágott aloe vera levelet használni, de a bioboltokban vagy a gyógyszertárakban vásárolt flakonos gél is megállja a helyét, amennyiben 100%-os formuláról van szó.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás: