Pillanatok alatt eltüntetheted a mitesszereket nyomkodás nélkül ezzel a házi készítésű arcmaszkkal, melyhez csak egy tojásra és egy darabka papírtörlőre lesz szükséged.

A tiszta, ragyogó arcon a smink is jobban mutat, a fekete hegyű kis mitesszerek nagyon el tudják rontani az összképet. Ha nincs sok időd felkészíteni a bőröd az ünnepekre, és az év végi hajrában már nem kapsz időpontot a kozmetikusnál, ezzel a gyorsan összeüthető, hatékony arcmaszkkal sokat tehetsz a szépségedért.

A mitesszereket nem érdemes nyomkodni, hiszen az ujjakról zsíros szennyeződések kerülhetnek a bőrre, melyek könnyen bejuthatnak a kitágult pórusokba, és komolyabb gyulladások, pattanások kialakulását okozhatják.

A videón látható módszer nemcsak villámgyors és egyszerű, hanem rendkívül hatékony is: a maszk lehúzásával gyökerestől távoznak a fekete kis pontok, így megfelelő arctisztítás és tonizálás mellett a kitágult pórusok könnyebben összehúzódhatnak. Nem okoz irritációt, kivéve persze, ha tojásallergiád van – ez esetben inkább ne próbáld ki ezt az arcpakolást.

 

Válaszd el a tojás sárgáját a fehérjétől, és csak az utóbbit használd fel. Mivel a tojásfehérje kemény réteggé tud száradni, nem lesz szükséged a hasonló elven alapuló, házi mitesszereltávolító maszkokhoz ajánlott ragasztóra, melynek a bőrön való használatát mi erősen ellenezzük, hiszen a legkíméletesebb, gyerekeknek gyártott termékek sem arra valók, hogy az arcra kenjük őket. Az interneten nagyon elterjedt ez a módszer, mi azonban senkit sem biztatunk a kipróbálására.

Amint azt a videón láthatod, a tojásfehérje éppúgy jól végzi a dolgát. Mielőtt felkennéd az arcodra, alaposan tisztítsd meg a bőröd, és egy meleg vízzel átitatott, tiszta törlőkendővel puhítsd fel a fekete pontokat. A T-vonalra, ahol gyakoribbak a mitesszerek, tegyél vékony papírtörlőt a már felkent pakolásra, majd kend át még egy réteg tojásfehérjével. Amikor megszáradt, csak húzd le, és láthatod, hogy az aprócska zsírdugók többsége távozott a pakolással együtt.

  • Megosztás:
hirdetés