Sok olyan kozmetikum létezik, mely látszólag semmit sem ér, mert teljesen átlátszó. Ez azonban tévhit, számos olyan színtelen smink van, melynek használata rengeteget számít.

Íme, három kozmetikum, melynek ugyan nincs színe, de, ha egyszer kipróbálod, mindig használni fogod.

Színtelen púder

Az átlátszó púder fő funkciója, hogy fixálja a sminket. Ezt meg is teszi, viszont anélkül, hogy megváltoztatná az arcod színét, és belerondítana az alapozóba. Emellett selymes, puha hatást kölcsönöz a bőrnek, nem mutatja azt száraznak, és a fénylő arc ellen is jó szolgálatot tesz, ha nem olajmentes vagy matt alapozót használsz.

Szemöldökzselé

Ha a szemöldöködből annak ellenére kimeredeznek a szálak, hogy kiszedted, és fazonra nyírtad, a szemöldökzselé életmentő lehet. Ettől a ceruzával vagy porral kiemelt szemöldök is sokkal rendezettebb és természetesebb hatást kelt, ráadásul nem kell annyit bíbelődnöd a pontos festéssel sem, mert adja magát a forma.

Szemfesték-sminkalap

Az eyeshadow primerként futó termékek között is vannak átlátszóak, melyek arra szolgálnak, hogy a szemhéjpúder tartósan, csúszkálás és csomósodás nélkül a helyén maradjon még órákkal később is. Azért érdemes ebből is a színtelent választani, mert ezzel anélkül lesz telt és egyenletes színű a szemhéjfesték, hogy az alapozó vagy egy színes sminkalap módosítana rajta.

  • Megosztás:
hirdetés