A napi rohanásban sokakkal előfordul, hogy elfelejtenek pisilni, és csak akkor mennek ki, amikor az inger már olyan erős, hogy nem lehet nem észrevenni.

Pedig ez nemcsak az egészségre káros, de még a bőr állapotára is hatással van. Olvasd el, mit mondott erről egy orvos az Elle magazinnak!

Óránként kellene pisilni

Dr. Gina Sam, a Sínai-hegyi kórház gasztroenterológusa szerint, ha a vizeletürítés csak kétszer-háromszor történik meg egy nap, az azt jelenti, hogy a szervezet dehidratált állapotban van, vagyis nem iszol elég vizet – ez pedig nemcsak a belső szervek működésére, de a bőr rugalmasságára és a haj minőségére is hatással van. Ugyanerre utal, ha a vizelet sötét sárga színű.

Ha ennél valamivel gyakrabban kellene pisilned, de visszatartod, azzal veszélyezteted a veséid és a húgyhólyag egészségét is, ráadásul, ha túl sokáig maradnak a testben a méreganyagok, mindenféle csúnya fertőzés kialakulhat.

A doktornő szerint ideális esetben egy-két óránként egyszer érezned kell a vizelési ingert, és ilyenkor ki is kell menni a mosdóba, majd elvégezni a dolgod. Igyál annyi vizet – legalább két litert -, hogy így működjön a szervezeted, és a bőröd állapotán is látni fogod a változást.

  • Megosztás:
hirdetés