Ősszel és télen gyakrabban használunk zsebkendőt a náthás időszak vagy a hideg, szeles időjárás miatt, az orrfújás során pedig könnyen kidörzsölődhet az orr bőre.

Ez eleinte csak piros és fájdalmas, de nagyon hamar hámlani kezd, és, ha nincs megfelelően kezelve, ki is sebesedhet, ami további kellemetlenségekhez vezet.

A hámló orr kezelése

Esztétikai szempontból és a komfortérzet érdekében is érdemes ápolni az orr bőrét, hiszen a hámló orr amellett, hogy kellemetlen érzés, látványnak sem szép, ha pedig sminkelsz, sem az alapozó, sem a púder nem mutat majd jól rajta.

Első lépésként szüntesd meg, vagy legalábbis a lehetőségekhez képest csökkentsd az irritáció okát! Érdemes a lehető legpuhább zsebkendőt használni, ez kevésbé sérti fel a hámréteget. Nem rontasz tovább a helyzeten, ha minden orrfújás után bekened az orrod vékonyan zsíros krémmel.

Ahhoz, hogy a hámló orr problémája megszűnjön, először a felesleges bőrlemezkéket kell eltávolítanod, hogy a krém hatóanyagai majd maximálisan beszívódjanak. Ezt a lépést csak akkor kövesd, ha még nem sebes az orrod – ellenkező esetben hagyd ki, és helyettesítsd hámlasztó krém felvitelével!

Fogj egy puha, frottír törölközőt, tekerd az ujjadra, és áztasd meleg vízbe! Ezzel apró, nem durva, körkörös mozdulatokkal dörzsöld át az orr felületét, majd a törölköző száraz felével itasd fel a nedvességet.

Fogj egy jó zsíros krémet – például körömvirágkrémet, amit otthon is elkészíthetsz -, és tiszta kézzel, alaposan masszírozd be az érintett területet! A törölközős dörzsölést kétnaponta, a krémezést naponta többször ismételd meg, amíg meg nem szűnik a probléma!

  • Megosztás:
hirdetés