Ha rendszeresen vasalod a hajad, fontos tudnod, hogy mi az a hőfok, amikor már tartós marad a formázás, de még nem kerül veszélybe a hajad.

A fodrászkellékekkel foglalkozó GHD professzora, Dr. Tim Moore nemrég elárulta, mi az a hőmérséklet, ami ideális a hajad számára.

185 °C az ideális hőmérséklet

Ha eddig nem akartál olyan hajvasalót venni, amin te tudod szabályozni a hőfokot, talán itt az ideje, hogy beszerezz egyet. Dr. Tim Moore szerint ugyanis a 200°C-ra vagy akár fölé melegedő hajvasalók nemcsak, hogy azonnal tönkreteszik a hajat, de elégetik a hajszálakon található zsírt is, ennek következtében pedig drótszerűvé és bolyhossá válik a frizura.

A professzor javaslata, hogy 185 °C-ra hevítsd a hajvasalót a használat előtt, mert ez az a hőfok, ami – ha hővédő készítményt is használsz – még nem károsítja nagy mértékben a hajszálakat, viszont már jól formázza őket. Ennél kisebb hőmérsékleten sem érdemes használni a vasalót, mert ekkor viszont hamar visszaállnak a szálak a formázás előtti állapotra. A hajsütővas esetében is a 185°C az optimális.

  • Megosztás:
hirdetés