Nálad is napi rutinnak számít a hajvasalás? Ideig-óráig ebből nincs probléma, de, ha huzamosabb ideig használod az eszközt, az könnyen nyomot hagyhat a frizurádon.

A hő miatt a hajad csúnyán kiszáradhat, elvékonyodhat, elvesztheti fényét, hogy csak a kevésbé drasztikus végkifejleteket említsük, ezért nagyon fontos, hogy megfelelően használd az egyébként fodrászok számára kitalált eszközt.

Ne legyen nedves!

Tilos, még egyszer ismételjük, tilos a még nedves tincseken hajvasalót használni! Ilyenkor a haj sokkal sérülékenyebb, és, amikor a forró vas hozzáér, elszívja a benne lévő nedvességet, aminek következtében a hajad könnyen megéghet, töredezetté, szálkássá válhat. Ha hajmosás után közvetlenül akarsz simítót használni, akkor előtte nagyon alaposan szárítsd meg a hajad, picit se legyen nyirkos. Ha viszont teheted, akkor inkább este mosd meg a hajad, és csak reggel vasald ki, így biztosan elkerülheted a bajt.

Használj hővédőt!

A gyakori – értsd mindennapos vagy minden másnapos – vasalgatás nagyon megterheli a hajszálakat. Hő hatására a hajad kiszáradhat, innen pedig egyenes út vezet töredezett hajvégekhez, illetve a szénaboglya típusú, szálló frizurához. Hogy ez ne következhessen be, érdemes hővédő termékeket használni, melyek megülnek a haj felületén, és megóvják a szálakat a forró felülettől. Vásárolhatsz spray-t, de léteznek hővédő krémek is, igazából mindegy, melyiket választod, mert mindkettő hatásos.

Csak mértékkel!

A hajvasalás lényege nem abban áll, hogy hússzor áthúzod a kerámialapot a tincseiden, mert ettől nem lesz szebb az eredmény, csak megégnek a szálak, és összegubancolódnak. Inkább úgy használd az eszközt, hogy, miközben húzod lefelé, vezess alatta egy fésűt, ahogyan a fodrász is szokta. Így nem csomósodik, és elég lesz két-három alkalommal végigmenni rajta.

  • Megosztás:
hirdetés