Sokan azt gondolják, hogy csak akkor lehet tökéletes a frizurájuk, ha hajszárítóval formázzák a tincseket, pedig a levegőn szárított haj kevésbé száll, sokkal puhább, nem meredeznek ki a szálak, és még a hő károsító hatásától sem kell tartani.

Hagyd ki te is a hajszárítót, és szárítsd meg a tincseidet a levegőn! Egy kicsit időigényesebb lesz, de ha betartod az alábbi szabályokat, nagyon elégedett leszel.

Így töröld meg a hajad!

A durva, dörgölős törlés felsérti a hajszálakat, elősegíti a töredezést, és sprőddé változtatja a frizurát, tehát már itt el lehet rontani a hajszárítást. Ahhoz, hogy ez ne következzen be, használj puha, mikroszálas törölközőt, és ne dörzsöld a hajat, csak itasd fel róla a vizet, majd csavard bele a tincseidet a puha anyagba, és hagyd így néhány percig!

A megfelelő időben fésülködj!

Soha ne fésüld ki a hajad csurgó vizesen, mert ilyenkor a szálak nyúlnak, és nem csak sérülékenyebbek, de el is deformálódhatnak. A törölközős szárítás után is várj még egy kicsit, majd amikor már körülbelül félig száraz a haj, csak akkor fésüld ki a hajtípusodnak megfelelő fésűvel.

Használj hajvégápolót!

Megzabolázza és táplálja a hajszálakat a hajvégápoló olaj, ezért, amikor már majdnem teljesen száraz a frizurád, oszlass el egy keveset a hajvégeken és a szálakon is! Ettől puha, fényes és egyenletes lesz a hajad.

  • Megosztás:
hirdetés