Nyáron fokozottan ügyelni kell rá, hogy a hajad védve legyen a káros hatásoktól, és megkapja mindazt a tápanyagot, amelyre szüksége van.

Ha ez nem történik meg, akkor könnyedén vágás lehet a vége. Amennyiben még nem jutottál el arra a szintre, hogy a hajad ollóért kiált, de ráférne a törődés, ápold házi kenceficével.

Házi pakolás igénybevett hajra

A strandok klóros vize, az erős napsugarak, a meleg miatti állandó kontyba tekerés, és még sorolhatnánk, mi minden roncsolja a hajadat nyáron. Ezt muszáj ellensúlyoznod, és ha idejében megkezded a kezelést, nem kell megválnod a hosszú tincsektől. Íme, a legjobb házi pakolás receptje száraz, igénybevett hajra.

Hozzávalók

  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 10 csepp levendulaolaj

Tedd egy tálba az alapanyagokat, majd addig kevergesd őket, amíg egyneművé nem válik az edény tartalma. Vidd fel a masszát a tincseidre, majd masszírozd bele a hajvégekbe. A fejtetőre ne kerüljön túl sok, mert ha nem öblíted ki rendesen, könnyen bezsírosodik a haj.

Húzz fürdősapkát vagy tekerd be a fürtjeidet egy törölközővel, és hagyd rajta a pakolást nagyjából egy óráig. Ha letelt a hatóidő, alaposan öblítsd át a hajadat tiszta, langyos vízzel – sampont most nem kell használnod. A tapadós alapanyagok miatt nehéz dolgod lehet, de nem lehetetlen maradéktalanul megszabadulni a kenceficétől. Hetente egyszer, erősen igénybevett haj esetén kétszer alkalmazd.

  • Megosztás: