Egyre felkapottabb az a Pinterest-tipp, melyben egy blogger nem hétköznapi megoldást javasol a makacs, vízálló smink eltávolítására, ami ráadásul elmondása szerint még puhává is varázsolja a bőrt.

A módszer szerint olcsó, általános hajkondicionálót kell tenni egy vattakorongra, ezt ráhelyezni a sminkre, várni egy kicsit, majd letörölni. Hatásosnak tűnhet a trükk, ám a bőrgyógyász mégsem ajánlja – azt is elmondta, miért.

Ezért ne kenj hajkondicionálót az arcodra

Joshua Zeichner bőrgyógyász az Allure.com-nak elmondta, hogy a hajápoló szerek zsírtalanítanak, és míg az elhalt keratinból felépülő hajszálaknak erősebb kezelés sem árt, addig az élő bőr faggyútermelését teljesen felboríthatja egy ilyen termék. Okozhat fokozott zsírosodást, pattanásokat, de akár krónikus bőrszárazságot is.

Érzékenyebb bőrűeknél még irritáció is felléphet, sőt, a hajkondicionáló  rendszres és hosszan tartó használata még gyulladáshoz is vezethet. Az orvos szerint érdemes kifejezetten erre a célra készült, a bőrtípusnak megfelelő sminklemosó szert, vagy akár egyszerű arckrémet használni a festék eltávolításához.

  • Megosztás:
hirdetés