Marcus Francis többek közt olyan világsztároknak vette már kezelésbe a haját, mint Julianne Moore vagy Camila Cabello.

A mesterfodrász egyik kedvenc női frizurája a laza, hullámos stílus, amit gyakran el is készít a vendégeinek, így nem csoda, hogy mára teljesen profivá vált a témában. Az Elle.com-nak arról beszélt, milyen alapszabályokat kell betartani ahhoz, hogy szépek, egyenletesek és tartósak legyenek a loknik.

Nem mindegy, mivel csinálod

Marcus Francis a hagyományos, összecsukható hajsütővasak helyett a göndörítő kúpot ajánlja. Egyrészt azért, mert könnyebb használni, másrészt pedig a sütővasakon található, csíptető lap megtöri a tincseket, egyenetlenné és szögletessé téve ezzel a hullámokat. Emellett a kúp szélesedő alakjának köszönhetően több típusú frizurát is elkészíthetsz vele: minél nagyobb, lazább hullámokat szeretnél, annál közelebb érdemes tekerned a hajad a markolathoz.

Számít az irány

A rendezett, arányos frizura érdekében fontos, hogy a megfelelő irányba süsd a tincseket, mert más hullámokat kapsz akkor, ha az arcod felé közelíted őket, és mást akkor, ha kifelé csavarod a tincseket. A hajad hátsó részén is tartsd meg a két oldalnak megfelelő irányt, majd amikor középre érsz, három-négy tincsnél variálhatod a direkciókat, így a hullámok szépen egymásba olvadnak.

Az első és az utolsó lépés a legfontosabb

A tartós és szép frizura kulcsa, hogy megfelelően előkészíted a hajat, és jól zárod a folyamatot. Az első lépést már akkor tedd meg, amikor vizesek a tincseid: tegyél rájuk egy kevés hajhabot, és fújd be őket dúsító, tengeri sós spray-vel. Ha ezt a lépést kihagyod, a szálak hamar kirúgják magukból a formázást. Utolsó lépésként a hajlakk felvitele előtt pedig gereblyézd át az ujjaiddal a begöndörített tincseket, vagy, ha lágyabb hatást szeretnél, finoman fésüld is át őket. Így elkerülheted az összetapadt összhatást.

  • Megosztás:
hirdetés