A hajsütővassal nagyon szép loknikat lehet a hajba varázsolni, ám a tincseid megköszönik, ha mégsem ezt a technikát választod a hullámok gyártására.

Nagyon egyszerű és sokkal kíméletesebb módszerek is léteznek a hajgöndörítésre, ilyen a következő, hajpánttal történő formázási megoldás is, amit, ha este megcsinálsz, reggelre megvadítja a frizurádat.

Hajgöndörítés hajpánttal

Ha nem frissen mostál hajat, akkor szórófejes üveggel spriccelj kevés vizet a hajszálaidra, és picit fújd át az egészet hajszárítóval, hogy frissebb legyen a frizurád. Ha most mostál, akkor ez a lépés értelemszerűen kimarad.

A textilhajpántot húzd a fejed tetejére, mintha hippi lennél, majd a hajadat  válaszd ketté – nem kell hajszálra pontosan, csak érzésre. Fogj meg egy vékonyabb tincset elölről, hurkold át a hajpánton, majd engedd le a tincset. Fogj hozzá egy kisebb darabot, és ismételd meg a műveletet. Tulajdonképpen olyan ez, mint az, amikor parkettába fonod a hajad, és mindig hozzáfogsz egy plusz tincset.

Így haladj le mindkét oldalról a tarkódig, ameddig csak tudsz, egészen a végéig, csak a maradék két-három centit hagyd kint, és rögzítsd alaposan hullámcsattal, nehogy éjszaka szétessen.

Amikor reggel kibontod, tincsenként haladj, ahogy fel is tekerted, így biztos nem fogsz belegabalyodni a hajpántba. Csak az ujjaiddal fésüld át picit a tincseket, illetve, ha tartós eredményt szeretnél, fújj rá kevés hajlakkot.

  • Megosztás:
hirdetés