Itt a nyár, a napsütés és a gyümölcsök évszaka. Ez a körömdíszítésben is megmutatkozhat, hiszen a színes minták között bőven elfér egy-egy gyümölcs ihlette díszítés is. Most négy ilyen körmöt mutatunk be neked, melyeket könnyedén elkészíthetsz, és alig kell hozzá néhány dolog.

Gyümölcsminta

Ha eddig még nem tetted, mindenképpen szerezz be legalább egyféle zöld körömlakkot, hiszen a legtöbb gyümölcsös körömmintának ez a szín az alapja. Ezen kívül szükséged lehet fehér, fekete és világosbarna színre.

Dinnyés körmök

Fesd ki áttetsző, csillámos lakkal a körmöd, majd, mintha francia manikűrt készítenél, a végeket lakkozd ki pirosra. Ez alá ívesen húzz egy világoszöld, majd egy sötétzöld csíkot vékony díszítőecsettel. Fogpiszkáló vagy vékony ecset segítségével fess apró, fekete pöttyöket vagy cseppformákat a piros részbe – ezek lesznek a dinnye magjai. Lakkozd ki a körmöket színtelen fedőlakkal.

Kivis körmök

Egy réteg színtelen alapozólakk után fesd ki az egész körmödet zöldre. A közepére jöhet a fehér lakk mandulaalakban. Húzz mellé rövid, vékony, fehér csíkokat egy díszítőecsettel, mintha napsugarakat rajzolnál. Ezek közé – a kivi magjai gyanánt – tegyél fekete pontokat. Jöhet egy réteg színtelen fedőlakk.

Epres körmök

Kezdj a szokásos, színtelen fedőlakkal, majd lakkozd ki a körmöket pirosra. Pettyezd tele őket világosbarnával – ebben nem kell, hogy rendszer legyen. A körmök végére világoszöld körömlakkal fess három-négy levélkét. Itt sem fontos, hogy a pontosságra törekedj. Végül lakkozd ki a körmöket színtelen fedőlakkal.

Cseresznyés körmök

Az összes minta közül ez tűnhet a legnehezebbnek, de egyáltalán nem nagy ördöngösség. Az első az alapozólakk, majd jöhet a fehér az egész körömre. Ha megszáradt, fogj egy pontozó tollat, és itt-ott helyezz el piros pöttyöcskéket a körmön. Ezekbe tegyél kisebb fehér pontokat, majd zöld díszítőlakkal rajzolj nekik levelet. Ha nincs kedved az összes körömmel pepecselni, az is jól mutat, ha csak a gyűrűsujjadra gyártasz mintát. A végén jöhet a színtelen fedőlakk.

  • Megosztás:
hirdetés