A hidratálás összetett dolog, sajnos nem elegendő egy kis krémet felkenni az arcra, bár az is jobb a semminél. Ahhoz, hogy a bőr ne váljon hosszútávon vízhiányossá és szárazzá, kicsit többet kell tenni.

Az unásig ismert két liter víz elfogyasztása mellett érdemes arra is figyelni, hogy a bőr vízfelvevő képességéért felelős fehérjék is optimális mennyiségben legyenek jelen.

A hyaluronsav és a kollagén mennyisége sajnos csökken a bőrben egy idő után, 25 éves kor felett már foglalkozni kell a problémával. Nyáron biztos, hogy extra adag vízre van szüksége a szervezetnek, az izzadás, a napfény mind kiszárítják a bőrt. Ilyenkor érdemes akár egy héten kétszer is hidratáló pakolást feltenni a nap végén, de strandolás után mindenképpen ajánlott. Számtalan bolti pakolás kapható, de otthon is könnyen kikeverhetsz egy vízpótló maszkot.

Az uborka tökéletes alap egy kellemes kis pakoláshoz, ezt mindenki tudja. Ehhez társul még a tojásfehérje és a joghurt. Az uborka magas víztartalma hidratálja a bőrt, a tojásfehérjében kollagén van, a joghurt enyhe tejsavai pedig egy picit megbontják a bőr felszínét, így jobban hasznosul az előbbi kettő kedvező hatása.

Fél kígyóuborkát reszelj le, majd kicsit nyomkodd ki a levét. Egy tojásfehérjét verj fel kemény habbá, majd keverd össze a másik két hozzávalóval. Alaposan megtisztított arcra vidd fel a pakolást, és lehetőleg már akkor legyél fekvő helyzetben, mivel könnyen lepotyoghat.

Bátran juttass a szemed és a szád környékére is egy adagot, a szemkörnyéknek is jót tesz ez a keverék. Hagyd fent minimum negyed órát, de akár több ideig is a bőrön maradhat, majd mosd le. Ezután használj könnyű hidratálókrémet. És nem árt, ha lapul a táskádban egy frissítő ásványvizes spray, melynek hűs permetje napközben igencsak jólesik a bőrödnek.

  • Megosztás:
hirdetés