A géllakkot vagy zselélakkot 2010-ben vezették be, és azóta is töretlen a sikere. Szerintem csodálatos találmány, kiváltja a műkörmöket, és hasonlóan tartós, néhány dologra azonban oda kell figyelni, sőt, otthon sem lehetetlen megoldani a festést.

Mit kell tudni róla?

A zselélakk vagy géllakk UV-fényre keményedő, hibrid anyag, mely nem kopik, és csak ritkán pattogzik le. A műkörmökhöz használatos zselé előnyeit ötvözi a lakk könnyű kezelhetőségével, mert szépen szétterül, nem láthatsz benne festési csíkokat. Természetesebb hatású a műkörömnél, hiszen nem vastagítja meg a körmöket.

A hirdetésekben három-négy heti tartósságot is ígérnek, de tapasztalatom szerint ez inkább két hét, főleg, ha valakinek gyorsan nő a körme, és színes lakkot választ. Egyébként tényleg nem árt neki semmi, sem a mosogatás, sem a kertészkedés.

Hogyan teszik fel?

A körmöt és a körömágyat elő kell készíteni a felvitel előtt. Kicsit megborzolják a köröm felületét, ahogy szakfórumokon olvastam, magyarán megreszelgetik, feltolják a körömágybőrt, zsírtalanítják a körmöket, ezután jöhet a lakkozás. Elsőként egy alapot visznek fel, ami segíti a tapadást, majd két rétegben a zselélakkot, majd a fedő fénylakkot. Minden réteget UV-lámpa alatt szárítanak két-három percig.

Tapasztalatom szerint szükséges egy-két nap, amíg beáll a köröm, és lejön a körömágyról a felesleges festék.

Otthon is lehet?

A zselélakkozás otthon is megoldható, de elég sok minden kell hozzá, főleg a szakértelem, így aztán nem biztos, hogy megéri. Először is szükséges egy UV-lámpa, zsírtalanító folyadék, alapozó és fedőlakk, valamint maga a zselélakk. Ez a csomag körülbelül 15 ezer forintba kerül, webáruházakból bárki megrendelheti. Minden plusz szín 3-4 ezer forinttal dobja meg a költségeket.

Én még nem próbálkoztam vele otthon, de, ahogy olvastam különböző fórumokon, a zselélakk eltávolítása nem egyszerű, elvileg acetonnal lehet leszedni, alufóliába csavarva, de többeknek beletört a bicskája a műveletbe. Ezt tehát mindenképpen érdemes szakemberre bízni, de a felvitel otthon is elvégezhető.

Mennyibe kerül?

Szalontól és alapanyagtól függően 2 és 4 ezer forint közötti áron lehet zselélakkod, az összeg általában magába foglalja a manikűrt is, de erre nem árt rákérdezni a bejelentkezéskor. Érdemes arról is információt kérni, hogy mivel távolítják majd el a lakkot, én sajnos találkoztam olyannal, aki nem acetonnal, hanem reszelővel szedte le, azóta már tudom, hogy a köröm veszélyeztetése nélkül is meg lehet szabadulni a megunt, lenőtt zselélakktól.

  • Megosztás:
hirdetés