Ha van otthon olyan fogkeféd, amit fogmosásra ugyan már nem használsz, de még nem állnak szét a szálak, és viszonylag jó állapotban van, érdemes befogni különböző apró szépségtrükkökhöz.

Gondoltad volna, mi mindenre lehet jó az egyszerű fogkefe? A következő öt dolog ugyan apróság, de a megjelenésed összhatásán sokat dob.

Kósza hajszálak eltüntetése

Ha lófarokba vagy kontyba fogod a hajad, a rövidebb hajszálak óhatatlanul kicsúsznak a fejed tetején és oldalt, ettől pedig a legnagyobb műgonddal elkészített frizura is könnyen ziláltnak hat. A kezed kevés a lesimításukhoz, a fésű pedig kibontaná az egész hajad – itt jön képbe a fogkefe. Fújj egy kevés hajlakkot a kefe sörtéire, majd óvatosan fésüld le vele a meredező szálakat!

Szemöldökfésű

Nem csak a hajad, de a szemöldököd is megzabolázhatod a fogkefével. Mostanában egyre divatosabb a természetes, vastagra hagyott szemöldök, amely bizony könnyebben összekuszálódik, mint a szedett változat. Ha nincs kéznél szemöldökfésű, egy fogkefe segítségével is rendbe szedheted a szálakat.

Kézápolás

Ha a körmeid besárgulnak a körömlakktól, vagy az ujjad színeződik el az önbarnítótól vagy a cigitől, keverj egy tál vízbe szódabikarbónát és citromlevet, majd ebbe belemártva sikáld meg a problémás területet a fogkefével! Fehérítő hatású fogkrémmel is működik.

Ajakradírozás

A cserepes száj önmagában sem szép, de kifestve még feltűnőbbek az elhalt lemezkék. Ha az ajkaid nem sebesek, csak egyszerűen egy kis karbantartásra szorulnak, gyengéden dörzsöld le a felesleges bőrt róluk egy langyos vízbe mártott fogkefével, körkörös mozdulatokkal.

  • Megosztás:
hirdetés