Fontos, hogy óvd a bőrödet a napozás káros hatásaitól, de legalább ennyire lényeges az is, hogy a hajad számára is biztosítsd a megfelelő védelmet.

Az UV-sugárzás ugyanis éppen annyira káros a tincsekre nézve is, mint a bőrre. De hogyan védheted meg a frizurádat a naptól?

Fényvédő hajra

Léteznek kifejezetten hajra való fényvédő készítmények, amelyek megfelelő védelmet nyújtanak az UV-sugárzással szemben. Ezeket a legtöbb drogériában és biokozmetikumokat árusító üzletben megtalálod, és többféle változat közül válogathatsz. Adunk egy kis segítséget, amellyel eligazodhatsz a típusok között.

Ilyen terméket válassz!

A fényvédelem egész évben fontos, ezért nem árt beszerezni egy általános, hajra való fényvédőt. Léteznek erősebb hatású készítmények is, ezeket napvédő néven kell keresni, és többféle kiszerelés létezik belőlük, például olaj és spray. Van, amit hajmosás után a vizes hajra kell felvinni, és úgy kell megszárítani a frizurát, ez általában az olajokra igaz. A spray-t pedig egyszerűen el kell oszlatni száraz vagy nedves hajon, és anélkül véd, hogy elnehezíteni a szálakat.

Sampon és társai

Ha már a hajmosásnál megkezdenéd a hajad ellenállóbbá tételét, választhatsz napvédő sampont is, de a legtöbb hajápoló terméktípusból létezik olyan, amit UV-szűrővel láttak el. Ez minden esetben fel van tüntetve a csomagoláson.

  • Megosztás:
hirdetés