A zsíros bőr könnyen átüt a sminken, amit sokan úgy orvosolnak, hogy lepúderezik a fényességet, ettől viszont eltömődnek a pórusok, és kialakulnak a pattanások.

Általában a T-vonalon és az orcán alakul ki először a bosszantó olajosság, amit még a mattító alapozó és púder sem tud minden esetben elfedni. Ha azonban beveted az alábbi néhány trükköt, sokkal tovább marad a helyén a smink, és nem kell azon aggódnod, hogy már egy órával az alapozás, púderezés után fénylik a homlokod vagy az állad.

Használj fényvédőt!

Az UV-sugárzásnak kitett bőr több faggyút termel, ezért sminkelés előtt vékony rétegben kenj az arcodra fényvédő krémet vagy naptejet, és várd meg, míg beszívódik! Utána kifestheted magad a szokott módon. Ennek több előnye is van: a fényvédő egyfajta primerként is szolgál, melyen szebben, egyenletesebben oszlik el az alapozó, és teltebbnek tűnik a szemfesték is.

Válassz ásványi púdert!

Zsíros bőr esetén a legjobb, ha ásványi púdert használsz. Ez tömíti el a legkevésbé a pórusokat, és szivacsként működik a bőrön, felszívva a felesleges olajat. Továbbá az ilyen púdereknek a legjobb a mattító hatásuk.

Ha mégis fénylik az arcod

Ha feltűnik, hogy a faggyú átütött a sminken, ne fedd be egy újabb réteg púderrel! Helyette tarts magadnál mindig egy pár nedves arctisztító kendőt, és ezzel töröld át a kényes helyeket. Végül itasd fel a maradékot egy papír zsebkendővel, és csak ezután pótold az alapozót és a púdert – így nem tömődnek el a pórusok, és az olaj is távozik.

  • Megosztás:
hirdetés