Senkiben sem merülne fel, hogy egy olyan hétköznapi tevékenységet is el lehet rontani, mint a hajmosás.

Pedig sokan rosszul csinálják, és nem is sejtik, hogy ezzel nemcsak a hajuk minőségét befolyásolják, de még a tisztítás szükségességének gyakoriságát is megnövelik. A legtöbben ugyanis a sampont és a balzsamot is rossz helyre viszik fel, amitől a haj elnehezül, elgyengül, és idő előtt zsírossá válik.

Sem a sampont, sem a balzsamot nem kell a haj teljes hosszára felvinni, mégis szinte mindenki ezt teszi. A sampon lényege, hogy a fejbőrt megtisztítsa, ezért csak a hajtöveknél kell átmasszírozni vele a fejet – a haj többi részének lemosására elegendő az öblítéskor lefolyó habos víz.

A balzsamot, kondicionálót viszont éppen az ellenkező helyre, a hajvégekre és a hajszálak alsó részére kell kenni, a fejtetőre nem ajánlott, mert a legalaposabb öblítés ellenére is megtapad a hajszálak között, és ettől a haj lelapul, piszkosnak tűnik, és akár néhány órán belül zsírossá válik, ami újabb hajmosást eredményez.

A túl gyakori tisztítás viszont nem tesz jót sem a hajnak, sem a fejbőrnek, mert szárít, és fokozott faggyútermeléshez vezet, így nagyon könnyű egy ördögi körbe kerülni. A hajszálak természetes szerkezetét és védekezőképességét is gyengíti a folyamatos samponozás, így a hajnövekedés gyorsasága és a szálak sűrűsége is negatív irányba változhat.

  • Megosztás:
hirdetés