A szempillaspirál az a kozmetikum, melyből valószínűleg minden nőnek több lapul a neszesszerében, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy maximálisan elégedett lenne velük. A sminkszereket gyártó cégek állandóan újításokon törik a fejüket, nincs ez másként a szempillaspirálokkal sem.

Nem mindegy, milyet használsz

Az emberek szempillája különböző, és ezért nem mindegy, hogy a spirál milyen, és itt most magán a kefén van a hangsúly. Természetesen az is számít, hogy milyen festék lapul a tubusban, de a kefén áll vagy bukik, hogy milyen lesz az eredmény. Hogy könnyen menjen a választás, olvasd el, a te pilláidra melyik kefe ajánlott.

Ritka pillákra

Pár éve lettek népszerűek a puha gumisörtékből álló kefék, melyek általában színesek is, igaz, ennek nem sok értelme van, hisz úgyis festék van rajta. Ez a fajta akkor ajánlott, ha a szempillád nem dús, mert egyenként festi meg a pillákat, szétválasztva azokat. Így mindenhova jut a festékből, és a pillák megvastagodnak. A kétfázisú alapozóval is ellátott spirálok rendesen megvastagítják a gyenge szőröket, de az első festéket érdemes leszedni egy régi fogkefével, hogy ne legyen túl sok az eredmény.

Kusza pillákra

Ha a pilláid összevissza állnak, a teljesen egyenes kefe a jó választás, ami rendet teremt. Jó, ha a kefe szálai sem állnak keresztbe, hanem szemből nézve egy kis x-et formáznak.

Rövid pillákra

Ha a szempilláid nem hosszúak, akkor azt a kefe sem tudja megnövelni. A hosszabbító spirálokban azonban olyan részecskék vannak, melyek hozzátapadnak a pillákhoz, és ténylegesen megnövelik a hosszt. Ilyen például az Avon SuperExtend Extreme spirálja, amit le is teszteltünk, és bevált.

Egyenes pillákra

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a szempilla-göndörítő elég félelmetes, így aztán az ívelést szeretem a festékkel megoldani. Erre tökéletesen alkalmas a szem ívét követő spirálkefe, ami nemcsak göndöríti, jobb szó híján, de meg is emeli az egyes szálakat, és így kinyitja a tekintetet. Spirálozás közben érdemes kicsit felfele és befelé nyomni a kefét, hogy a pillák irányba álljanak.

Hosszú, ívelt pillákra

Ha nincs különösebb gond a pilláiddal, akkor válaszd a lefelé vastagodó formát. Ezzel minden pillához elérsz, könnyű kezelni, és nem fogsz túl sok festéket felvinni.

  • Megosztás:
hirdetés