Bosszantó dolog, ha az ember kedvenc rúzsa kettétörik, és ez könnyen megtörténhet. Még rosszabb, ha a jól bevált árnyalatot esetleg már nem is lehet kapni. Szerencsére rendbe lehet tenni, így semmiképpen se dobd ki a kukába!

Így hozd rendbe a rúzst!

Több módszerrel is próbálkozhatsz, attól függően, hogy tört el. Ha csak letört, de nem rongálódott meg, akkor melegítsd meg a kis letört végeket, a legegyszerűbb öngyújtót használni, de hajszárítóval is lehet, majd óvatosan, de erősen nyomd össze. Arra ügyelj, hogy épp csak lágy legyen, ne pedig folyékony, mint például a viasz. Egyengesd el a felszínét. Használatkor pedig lehetőleg addig csavard csak ki, hogy a ragasztás még a hengerben maradjon.

Ha a rúzs szétesett, és nem lehet egyszerűen összeragasztani, akkor új formában kelhet életre. Szerezz valamilyen tégelyt, a Müllerben például kapható, de egy üres, apró krémes doboz is megteszi. Ebbe tedd a rúzs darabjait, majd nyomogasd össze. Hajszárítóval egy picit meg is melegítheted. Krémmel összekeverve pedig pirosítót kaphatsz.

Fontos, hogy minden művelet előtt alaposan moss kezet, és fertőtlenítsd valamilyen baktériumölő géllel. Ha a rúzs piszkos lett, kapard le alaposan róla, nehogy valamilyen fertőzést kapj.

  • Megosztás:
Címkék: