A tükörből, közelről nézve nehezebb észrevenni olyan hibákat a szemöldökön, amit más, aki az egész arcodat látja, könnyen kiszúr.

Ezért ne csak a formára figyelj: megmutatjuk, melyek azok a bakik, amelyeket a kozmetikus vissza tud fordítani.

Aszimmetrikus szemöldök

Senkinek sem teljesen egyforma az arca két oldala, így a két szemöldöke is különbözik. Ezért, ha a természetes formáját követed, könnyen lehet, hogy a szedés során csak még jobban kiemeled az eltérést. Ha az egyik szemöldököd íveltebb, mint a másik, vagy vékonyabbra sikerült, ne kezdj neki a korrigálásnak, mert a végén túlszeded: inkább látogass el a szakemberhez, aki kijavítja a hibát.

Ha beleszedtél a tetejébe

Leginkább a szemöldök alsó részét érdemes kiszedni, de előfordulhat, hogy a felső szálak közül is ki kell gyomlálni néhányat. Ez azonban nehéz feladat, és megeshet, hogy beleszedsz a formába. Ilyenkor szintén nem érdemes otthon tüzet oltani, inkább bízd a kozmetikusra a továbbiakat.

Ha túl rövidre szedted

Előfordulhat, hogy a szemöldökívet rövidíted le túlságosan. Ha a másikat is elkezded ehhez igazítani, a végén mindkét szemöldök rövid lesz, ami sokat ront az arcod összképén. A szakember azonban úgy tudja orvosolni a hibát, hogy ha csodát ugyan nem is művel, de kevésbé lesz feltűnő az eltérés, amíg vissza nem nőnek a szálak.

  • Megosztás:
hirdetés