A finom és szolid, natúr sminkek mellett az élénk rúzsok is feltűntek a tavaszi-nyári divatbemutatókon. Nem új keletű már ez a trend sem, de idén történt néhány újítás, melyeket érdemes ellesni és alkalmazni. A klasszikus vörös mellett a pink, málna, cékla, fukszia és narancsos tónusokba öltöztetett ajkak a legnépszerűbbek a szezonban, ám nem árt figyelembe venni, hogy a szájhangsúlyos sminkek már kiléptek a drámai szerepből, és eltávolodtak a vintage stílustól. Most az úgynevezett fresh face jellegű sminkek uralják a divatot, melyeknek a gyűjtőneve is arra utal, hogy az arc üdeségét és friss hatását fokozzák, vagyis roppant fiatalosak.

Az új irányzat szerint a szemhéjakra csupán halvány, világos, pasztelles árnyalatok kerülhetnek, az alapozásnak pedig szinte láthatatlannak kell lennie, maximum egy kis selyemfénnyel lehet játszadozni az arccsontok mentén. A pirosító szintén háttérbe vonul, csak leheletnyi, kipirult hatást kelthet, hogy azt üzenje, kicsattansz az egészségtől.

A pillákat tusvonallal vagy diszkrét szempillaspirállal emeld ki, és ügyelj arra, hogy a rúzsod legyen a sminked legintenzívebb, figyelmet követelő eleme. A sminkmesterek nem érték be a tiszta színekkel, hanem réteges színkeverést alkalmaztak az ajkakon.

  • Megosztás:
hirdetés