Már senki sem kapja fel a fejét arra, ha a divat a múltban kotorászik, és olyasmit rángat elő, mely egykor sikeres volt. Az idei tavaszi-nyári szezonban sem lesz ez másként: ismét a nosztalgia a legfőbb trendek mozgatórugója. A retró sminkek esetében két erős irányzat áll egymással szemben, hiszen a természetes, könnyed és romantikus, valamint az intenzív, popos, drámai hatású verzióknak egyaránt megvan a létjogosultságuk a 2013-as sminktrendekben.

A szempillák hangsúlyozásának módjai azonban furcsa irányba kanyarodtak el, legalábbis ezt lehet leszűrni a kifutókon látottakból: most olyasmit húzott elő a kalapból a divat, ami népszerű volt a hetvenes években, később viszont már súlyos hibaként gondoltak rá a sminkmesterek. A pókláb hatást eddig rettenet volt a szempillafestéssel együtt emlegetni, hiszen negatív jelentéssel bírt.

Minden olyasmit magába foglalt, amit csak el lehet rontani a spirálozás alatt: főként az összeragadt, elnehezült, csomós és töredezett pillákat illették ilyen jelzővel. Ha eddig igyekeztél elkerülni a póklábszerű pillákat, most nagyon könnyű dolgod lesz, ugyanis újra divatba jöttek a vastag, tincsesen összetapadt, picit rendezetlen pillák, vagyis nem kell precízségre törekedned.

Persze nem az igénytelenség vezérelte azokat a sminkmestereket, akik felkapták ezt a spirálozási technikát, hanem a hetvenes évek nagy divatját, a drámai csillagszemeket kívánták visszahozni a köztudatba. Twiggy összeragadt szempilláit mindenki imádta, ez inspirálta az új trendet!

  • Megosztás: