Csak az tudja elképzelni, mennyire rossz minden második nap hajat mosni, akinek tényleg komoly gondja van a tincsek zsírosodásával. Ha te is ebben a cipőben jársz, és eddig nem vált be semmilyen csodaszer vagy ráolvasás, akkor érdemes a következő száraz sampon receptjét kipróbálnod, mert lehet, hogy ez lesz a megoldás.

A többi száraz samponnal ellentétben ettől nem fogsz úgy kinézni, mint aki éjszaka megőszült, azaz világos és sötét hajon egyaránt használhatod, legalább egy nappal elodázva a hajmosási rituálét.

DIY száraz sampon

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál nyílgyökérpor – sötét hajra – vagy kukoricakeményítő – világos hajra
  • 2 evőkanál vodka
  • fél csésze víz
  • néhány csepp illóolaj, ha szeretsz illatozni
  • üres szórófejes flakon

A vízbe keverj bele egy keveset a nyílgyökérporból vagy a kukoricakeményítőből, annyit, hogy sima legyen a krém állaga, ezután add hozzá a maradékot is. Add hozzá a vodkát, illetve tetszés szerint az illóolajat is.

Bizonyos olajok, mint a citrom, a borsmenta, a rozmaring, a bergamott, a citromfű és a lime, segítenek a fejbőr vérkeringését felfrissíteni, így hatásosabb lehet a hajápoló.

Ezután töltsd bele az egészet a flakonba, és már használhatod is. Azt ajánljuk, minden használat előtt alaposan rázd fel, mert a por könnyen leülepszik az aljára. Körülbelül 5-8 centiméterre tartsd el a hajadtól, és tincsenként elválasztva – mint festésnél – fújj rá a hajadra egy keveset. Ha túlzottan nedvesnek érzed tőle a tincseidet, hajszárítóval fújd át őket. Fésülködj meg, és élvezd az eredményt. Csodát ez sem tesz, de arra jó, hogy kicsit elnyújtsd a hajmosás szükségességét.

  • Megosztás:
hirdetés