A csíkos minta ismét állandó vendége a tavaszi-nyári divatnak, gyakorlatilag mindenféle verzióját felvonultatja a ruhakínálat, de a kiegészítők sem menekülnek tőle idén. Sejthető volt már, hogy előbb-utóbb a minden ötletre vevő körömfestési trendekben is felbukkan, hiszen a retró pulóverek és rögbimezek színes csíkjait nem olyan bonyolult leutánozni, ráadásul vidámak és mutatósak.

A csíkokat hosszában vagy keresztben is felfestheted a körmeidre, esetleg vastag színsávokat hozhatsz létre. Számtalan verzió létezik, és nem mindegyikhez szükséges kimagasló kézügyesség.

Pasztelles és retró csíkok

Az első a legkönnyebb, hiszen csak eltérő pasztellárnyalatokat kell egymásra rétegezni, vastag és keskeny sávokban. Ezt a műveletet szabad kézzel, matrica és sablon nélkül is elvégezheted, persze nem árt hozzá egy vékonyabb ecset. Az alapszínt a púderrózsaszín adja, arra jön rá az enyhén csillogó, egy húzással is jól fedő világossárga sáv, majd száradás után fess középre egy halvány levendula csíkot.

Hasonló módszerrel kell a második, szivárványszínű verziót is elkészíteni: a fekete alapra felpingált, pasztellszínű csíkokat sablon segítségével vagy keskeny, hajlított fejű körömdíszítő ecsettel egyaránt könnyen elkészítheted, persze előnynek számít, ha nem remeg a kezed.

A két alsó csíkos mintát a retró, kötött pulóverek ihlették, és jól passzolnak a most divatos, hatvanas éveket idéző, csajos öltözékekhez. Ha úgy érzed, hogy képtelen vagy szabad kézzel precíz vonalakat húzni, nyugodtan használhatsz sablont is, a vékony csíkos megoldásnál szerintünk bármilyen más kísérletezgetés idegőrlő lenne. Először fesd ki az alapszínnel a körmöd, és hagyd megszáradni.

Azután ragaszd rá a sabloncsíkokat, melyek tulajdonképpen segédmatricák, és vidd fel a következő színt, mely a csíkos minta árnyalata lesz. A sablon használatát itt nézheted meg.

  • Megosztás:
hirdetés