A lábfej – különösen a sarok és a talp felső része – folyamatos terhelésnek van kitéve, éppen ezért fokozott figyelmet igényel a karbantartása. 

Ehhez nem kell ezreket kiadnod, elég, ha a pedikűr részekét beiktatsz egy házi, tápláló és bőrpuhító pakolást. Íme, a recept.

Banános bőrpuhító pakolás

A repedezett, száraz sarok és a bőrkeményedés nagyon kellemetlen, és néha még fájdalmas is lehet. Ahelyett, hogy különböző éles és veszélyes eszközökkel próbálnád eltávolítani, inkább használj bőrpuhító pakolást, ami fellazítja az érintett részt, és megkönnyíti a felesleges bőr eltávolítását.

Erre lesz szükséged:

  • 1 érett banán
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál tej

Hámozd meg a banánt, és egy villával törd össze annyira, hogy pépes legyen. Add hozzá a mézet és a tejet, majd alaposan keverd össze. Ha felgyorsítanád a folyamatot, a turmixgépbe is beledobálhatod a hozzávalókat. A kész péppel kend be a problémás területet, és hagyd hatni a pakolást 10-15 percig. Langyos vízzel öblítsd le.

Ha nem nagy mértékű a sarok szárazsága, a pakolás önmagában elegendő lehet, mert erős hidratáló hatással bír. Ha azonban nagy mértékű a repedezés és a bőrkeményedés, jól jöhet egy habkő, miután egy kicsit megszikkadt a bőr.

  • Megosztás:
hirdetés