Borotválás közben könnyen megsértheted a lábad, de akkor is vérezhet, ha látszólag nincs vágás a bőrödön. Ha apró, piros pontok jelentkeznek borotválás után, az nagy valószínűséggel azért van, mert nagyon száraz a bőröd.

Utólag úgy javíthatsz a helyzeten, ha elállítod a vérzést, és nagyon vastagon bekened a lábad száraz, érzékeny bőrre készült, zsíros testápolóval, legközelebb pedig fordíts gondot a megelőzésre. Elmondjuk, hogyan.

Előkészületek

Lehet, hogy nem is veszed észre, mennyire ki van száradva a bőröd addig, amíg a borotválás során meg nem sérül, és fel nem szakad a vízhiányos hámréteg. Ezt elkerülendő, a szőrtelenítés előtt kímélő bőrradírral, óvatosan dörzsöld át a bőrt, hogy megszabadítsd az apró, szabad szemmel láthatatlan göröngyöktől, melyekben megakad a borotva. Házilag is készíthetsz ilyen kencét, ehhez keverj össze némi barna cukrot natúr joghurttal vagy olívaolajjal.

Borotválás közben és utána

Radírozás után jöhet a borotválás, de nem mindegy, hogyan csinálod. Szappan helyett – ami tovább szárítaná a bőröd – borotvahabbal vagy hidratáló tusfürdővel vastagon kend be a lábad, és nagyon finoman húzd végig rajta a borotvát. Ha az összes szőrtől megszabadultál, törölközz meg, és kend be a lábad zsíros krémmel, akár naponta többször is, amíg helyre nem áll a bőr eredeti állapota.

  • Megosztás:
hirdetés