A hideg, szeles időben, valamint az őszi fáradtság következtében november környékére már könnyen megeshet, hogy eltűnik a nyári üdeség az arcbőrről.

Egy bőrmegújító pakolással azonban helyreállítható a rend, ráadásul a kencét te magad is elkészítheted, konyhai alapanyagokból.

Túrós pakolás

A tejtermékek áldásos tulajdonságait már többször igazolták, és nemcsak a csontok egészségének szempontjából hasznosak, de a bőrápolásban is jó szolgálatot tehetnek. Sok házi pakolás alapja a tej, a tejföl és a tejszín – mi most egy olyat mutatunk, ahol a túró fejti ki jótékony hatását.

Erre lesz szükséged:

  • 2 evőkanál friss tehéntúró
  • 1 evőkanál méz
  • egy kis tej a hígításhoz

Az alapanyagokat öntsd egy kis tálba, és alaposan keverd össze őket. Ha a méz nem akar feloldódni, tedd egy kicsit a radiátorra, esetleg néhány másodpercre a mikróba, de ne melegítsd túl, különben elveszíti a benne található hasznos anyagok egy részét.

A masszát több rétegben vidd fel az arcodra, és masszírozd át vele a bőrödet. Hagyd fent tíz percig, majd langyos vízzel öblítsd le! A túrómaszk érzékeny bőrre is kiváló, ezért a szem környékén vagy a kiszáradt ajkakon is használhatod.

Kép: emplenoequilibrio.blogspot.com.

  • Megosztás:
hirdetés