Minden évszakban fontos, hogy megfelelően ápold a bőrödet, mindegy, hogy az milyen típusú. Ám a szezonok változásának megfelelően más módokon kell törődnöd magaddal: a téli bőrápolás különbözik a nyáritól.

Vannak olyan bakik, melyeket télen a legtöbben elkövetnek. Tudd meg, melyek ezek, hogy idén már tartózkodhass tőlük!

Téli bőrápolási bakik

A hideg, szeles idő hasonlóan igénybe veszi a bőrt, mint a nyári meleg vagy a sok napsütés. Éppen ezért fontos, hogy gondoskodj a megfelelő ápolásról, hiszen nemcsak a szépségednek, de a komfortérzetednek is alapfeltétele az egészséges bőr. Ha azonban elkövetsz néhány alaphibát, többet árthatsz a bőrödnek, mint gondolnád. Íme, a három leggyakoribb baki.

Csak az arc

Azt gondolná az ember, hogy, mivel télen a réteges öltözködés miatt csak az arcot éri közvetlenül a hideg, bőven elég az arcbőrre koncentrálni az ápolás során. Ez azonban tévhit: attól, hogy a ruha rajtad van, a bőrt még ugyanúgy megviseli a hideg tested más részein is, arról nem beszélve, hogy ilyenkor az olyan természetes méregtelenítő folyamatok, mint az izzadás, sokkal ritkábban fordulnak elő, mint nyáron. Érdemes hetente egyszer bőrradírral átdörzsölni az egész testedet, és fontos, hogy rendszeresen használj hidratáló krémet a test egész felületén.

Nem megfelelő hidratáló krém

Az sem mindegy, hogy milyen hidratáló krémet választasz. Télen inkább olajos alapú kencét használj, mert, ha vizes bázisú krémmel kened be az arcodat, a felesleges víz csak tovább száríthatja a bőrödet, ha pedig a hőmérséklet 0 Celsius-fok alá süllyed, a víz gyakorlatilag ráfagy az arcodra.

Túl forró víz

Akármennyire is jólesik a hideg utcáról hazaérkezvén beállni a zuhany alá, és folyatni magadra a forró vizet, illetve elmerülni egy kád gőzölgő fürdőben, inkább mellőzd ezt a szokást, mert a forró víz nagyon kiszáríthatja a bőrödet. Sőt, a már egyébként is száraz bőrt még ki is csípheti, ami fájdalmas vagy viszkető irritációhoz vezet. Fürödj inkább kellemesen meleg vízben, és minden tisztálkodás után krémezd át a testedet a megfelelő hidratáló testápolóval.

  • Megosztás:
Címkék:
hirdetés