Az évszakváltás nem csupán az öltözködésben kíván meg egészen más metódust, hanem a bőrápolásban is. Míg nyáron elsősorban a káros napsugaraktól kellett megvédeni az arcodat, addig az ősz új kihívásokat rejt magában: még mindig szükség van a fényvédő faktorokra, de egyúttal a szél és a hideg ellen is védekezni kell.

A következő lépésekkel segíthetsz a bőrödnek átállni a környezeti változásokra, illetve felkészülni az új évszakra.

Újítsd meg a bőrödet!

A bőr megújulása, az elhalt hámsejtek eltávolítása nemcsak az évszakváltás szempontjából, hanem a bőr egészségének szempontjából is nagyon fontos. Érdemes ilyenkor bejelentkezni a kozmetikushoz egy hámlasztó kezelésre, mert ennek sokkal mélyebb hatása van, mint a klasszikus radírozásnak, bár ez utóbbit sem kell lebecsülni. Kéthetente egyszer az ősz folyamán is érdemes radírozni, ilyenkor inkább a finom szemcsés peelingeket ajánljuk, mert a bőr sokkal érzékenyebb.

Válts arckrémet!

Nyáron mindenki jobban kedveli a vizesebb állagú, hamar beszívódó és természetesen fényvédővel ellátott arckrémeket, de az őszi, szeles időjárás – és a közelgő fűtésszezon – megköveteli a kicsit zsírosabb, táplálóbb termékeket, természetesen bőrtípusnak megfelelően. A faktorszámot továbbra is érdemes figyelembe venni, hiszen attól függetlenül, hogy az idő hűvösebbre fordul, a napsütés nem kizárt, és a napsugarak ilyenkor is károsítják a bőrt.

Vitaminok

A nyáron felhalmozott vitaminkészletek ősszel hamar kimerülnek, ezért fontos, hogy pótold őket. Az B-vitaminok védik a bőrt a gyulladásokkal szemben, a C-vitamin pedig antioxidás-tartalmának köszönhetően a ránctalanításban játszik szerepet. A D-vitamin szintén az egészséges bőrszerkezetért felel, míg az E-vitamin öregedésgátló hatással bír. Mivel egyesével igencsak költséges lenne minden vitamint beszerezni, azt ajánljuk, válassz valami multikészítményt, amiben a fent megnevezettek szerepelnek, ezzel aligha foghatsz mellé.

  • Megosztás:
hirdetés