Szeretem az olajos termékeket, mert jót tesznek a bőrnek, természetesen csak akkor, ha növényi olaj található bennük, nem pedig valamiféle petrolatum. Sokan aránytalanul túlszárítják a bőrt, pedig valamennyi olajra, zsírra, faggyúra – nevezzük akárhogy – még a zsíros bőrnek is szüksége van. Itt van rögtön a teafaolaj, ami fertőtlenít, és megszüntetheti az aknét.

Olaj arclemosásra?

A Body Shop új terméke azonban nem teafaolajat, hanem kamillát tartalmaz. Elsőre még nekem is fura volt az arctisztító olaj, amit vízzel kell lemosni, de gondoltam, egy próbát megér. A kamillás sminklemosó olajban mandula, szója-, napraforgó- és szezámmagolaj van, a kamillaolaj az összetevőlista legvégén kullog, magyarán, ebből van benne a legkevesebb, de a többi olaj is épp elég jó bőrápoló.

A termékkel kapcsolatban kettős érzéseim vannak. Egyrészt arra, amire ajánlják, szerintem nem jó, a sminket én nem tudtam vele az előírt módon lemosni, ugyanakkor reggelre tökéletes arctisztító. A leírás szerint a száraz bőrre kell felvinni, alaposan átmasszírozni vele az arcot, majd bő vízzel lemosni. Nos, nekem a sminket nem hozta le, illetve az alapozótól megszabadított, de a szemfestékkel nem birkózott meg. Akkor már igen, amikor vattakorongra tettem, és letörölgettem vele, de így meg túl macerás. Egyébként attól, hogy olajos termék, meglepően jól öblíthető.

Éppen ezért reggel is kipróbáltam, és, ha nem sminkelmosóként használom, akkor fantasztikus, mert nem szárítja a bőrt, mégis alaposan megtisztítja, télre így tökéletes lesz, főleg, amikor nem sminkel az ember. A termék 4890 forintba kerül a Body Shop üzleteiben, ami nem olcsó, de, ha valaki szenved a bőrszárazságtól, érdemes kipróbálnia.

  • Megosztás:
hirdetés