Sajnos vége a vénasszonyok nyarának is, esténként már télszag van a levegőben, így ideje lecserélni a könnyű kis hidratáló testápolókat táplálóbb verziókra. Én személy szerint a gazdag és sűrű testvajakra esküszöm már évek óta. Különösen kedvelem a kakaó-, illetve sheavajas termékeket.

Ilyenkor, ősszel és télen jöhetnek a növényi olajok is, melyektől a bőr bársonyos lesz, igaz, használatuk után nem lehet nagyon gyorsan felöltözni, így az esti bőrápoláshoz használandók. A növényi olajokban az a jó, hogy nemcsak egy dologra jók, a bőrápoláson túl a hajat is széppé teszik, a fürdővízbe téve pedig megakadályozzák, hogy kiszáradjon a bőr a meleg víztől.

Illatos csodák

A Body Shop is felismerte ezt, és még nyáron bemutatták szépítő olajaikat, a már jól megszokott illatos változatban. Én eddig vártam a kipróbálással, nekem valahogy a hidegben jobban fekszik az ilyenfajta szépítőszer, mint nyáron, amikor jó, ha lélegzik a bőr.

Mandula-, kakaóbab- és napraforgóolaj található benne, no meg jó sok parfüm, ez a negyedik az összetevők között, ami nem biztos, hogy olyan jó, de hát a Body Shop termékeit az illatukért is szeretjük. A szépítő olaj 11-féle illatban kapható, van közöttük grépfrútos, csokis, mangós és kókuszos is, egyértelmű tehát az egzotikus vonal.

Használatban

Bár hajápolásra is ajánlják, és fürdővízbe is lehet tenni, én a bőrömre kentem. Először egy kicsit megszaladt, és jó sokat próbáltam beledolgozni a bőrömbe, de aztán megtaláltam a jó arányt. Mivel olajról van szó, könnyű elkenni a bőrön, viszont elég sokat kell várni, amíg beszívódik, de megéri a dolog, mert a bőr tényleg selymes lesz tőle, és másnap egész nap kitart a hatása. Ha valaki nem szeretné ezt kivárni, akkor még a vizes bőrön érdemes eloszlatni, majd azután megtörülközni.

Megéri?

A többféle növényi olajat tartalmazó kozmetikum elég picike, 100 ml-es, én például nem szívesen locsolnám a fürdővízbe, mert ahhoz elég drága, 3690 forintba kerül, és, bár remek illata van – különösen a csokoládésnak és a grépfrútosnak -, a sima növényi olaj jóval gazdaságosabb, és illóolajjal lehet azt is illatosítani.

  • Megosztás: