A jó alapozó kiválasztása kényes kérdés, mert szó szerint ez adja a smink alapját, és amennyire lélegzetelállító eredményt lehet vele elérni, egy rossz minőségű termék legalább annyira lehangoló munkát végezhet az arcodon.

Egy biztos: miután a pumpás kiszerelést kipróbáltam, soha többé nem veszek tubusos alapozót.

Folyékony szatén

A Maybelline Dream Satin Liquid alapozója valóban könnyű és krémes, olyan, mintha szatént kennél a bőrödre. Bár ilyenkor, télen az arcbőröm hamar kiszárad, a T-zónában hajlamos a zsírosodásra, ezért én nem szeretem a nehéz, zsíros alapozókat, úgyhogy a Satin Liquid állagát éppen megfelelőnek találtam.

A pumpás kiszerelésbe teljesen beleszerettem: nem csöpög, nem fröcsköl, nem kell percekig rázogatni a félig tele tubust, és attól sem kell tartanom, hogy túl sok alapozót öntök ki feleslegesen – ez vajon csak velem történik meg folyton?

Én két pumpálásnyi krémet teszek az alapozószivacsra, ez pont elegendő mennyiség, és így a tégely több hónapig is kitart, nem is értem, miért szenvedtem eddig a tubusos kiszereléssel.

Szépen lehet vele dolgozni, nem csomósodik, nem csíkoz, egyenletesen fed, könnyű eloszlatni. Közepesen erősen takar, így, ha valakinek problémásabb a bőre, akkor lehet, hogy nem lesz megelégedve vele, de az átlagos bőrrel csodákat képes művelni.

Én mindig fixálom egy leheletnyi púderrel, a kényesebb részeken – orr, homlok -, és tapasztalatom szerint ide körülbelül négy-öt óra után ismét érdemes egy kis púdert hinteni, mert addigra az alapozó elkezd átfényesedni. Összességében szerintem jó választás, ha valakinek nem kifejezetten problémás a bőre, és nem 12 órát kell kibírnia a sminkjének. Az ára boltonként változó, 3-4000 forint körül lehet kapni.

  • Megosztás:
hirdetés