Az aszpirinről először a fájdalomcsillapítás jut az ember eszébe, ez az egyik legrégebbi gyógyszer, amit használ az ember, ha fáj a feje vagy a foga. A gyors segítségen túl egyéb fontos hatásait is felfedezték már, infarktus megelőzésére javasolják, és nemrég kiderült, hogy bélrák esetén, alacsony dózisban szedve, növelhető vele a túlélés esélye.

Aszpirin bőrkeményedésre

Egészségügyi hatásai mellett azonban használható a szépségápolásban is. Sokféle bőrproblémára beválik, mégpedig acetilszalicilsav-tartalma miatt. Van, aki tyúkszemre javasolja, de nagyon népszerű pattanástalanító is. Az ecsetelőkben is szalicilsav van általában, ez teszi az aszpirint is hatékonnyá.

Mivel feloldja a bőr felső rétegét anélkül, hogy károsítaná az alsókat, nagyszerűen használható bőrkeményedés eltüntetésére. Egyszerűen törj össze öt-hat aszpirint a megvastagodott rész méretétől függően, keverd el kevés vízzel és pár csepp citromlével, majd vidd fel a bőrkeményedésre, tekerj rá folpackot, és hagyd hatni egy éjszakát. Reggel pedig fogj egy habkövet, már könnyen eltávolíthatod a megvastagodott bőrt.

  • Megosztás:
hirdetés