Bárki bármit is mond, szerintem a szempillaspirál könnyen, gyorsan és egyszerűen beépíthető a reggeli készülődés rutinjába, én legalábbis mindennap használom, sőt, ha nincs kedvem vagy időm sminkelni, a pilláim hangsúlyozásáról akkor sem feledkezem meg. Általában háromféle szempillaspirált tartok a neszesszeremben: a drámai hatású, szuperhosszú, dús pillákat varázsoló típust csak esti sminkhez, a visszafogottabb eredményt ígérő terméket pedig nappal használom.

A biztonság kedvéért mindig lapul nálam harmadik megoldásként egy vízálló változat, melyet akkor szoktam bevetni, amikor odakint havazik, vagy szakad az eső. Újabban az Astor Long Life Mascara a natúr, nappali sminkem elmaradhatatlan része, hiszen diszkrét hatást garantál, de használatakor mégsem érzem azt, hogy észrevétlenül elbújnak a szemeim a szemüveg mögött.

Nem kenődik, de nem is vízálló

Vízálló szempillaspirált tényleg csak végveszélyben szoktam alkalmazni, amikor horrorfilmbe illő időjárás tombol odakint. Hiába jó találmány, én nem szeretem, hogy esténként még sminklemosóval is nehezen lehet tőle megválni, és általában elnehezíti, szinte nyúzza a pilláimat.

Ha nem fenyeget özönvíz, akkor inkább a szokványos szempillaspiráloknál maradok, de azért szeretem, ha egy termék nem csomósodik, nem kenődik, nem pereg, nem ül meg a szem alatt, vagyis maszatolódás nélkül kitart a nap végéig. Az Astor szempillaspiráljától pontosan ezt kapom, se többet, se kevesebbet.

A Long Life nem ígér mást, csupán azt, hogy természetesen dús szempillákat varázsol, illetve nem kenődik el egykönnyen. Ennek bizonyítására én tökéletes tesztalany vagyok, hiszen hiába viselek mindennap szempillafestéket, gyakran megfeledkezem róla, és megdörzsölöm a szemem.

Ám, ha ez mégsem történik meg, akkor még mindig ott van a tél problémája, mert a széltől és a hidegtől rendszerint könnyezik a szemem. Az intenzív dörzsölést nem mindig, de a többi strapát remekül kibírja az új kedvencem. Ráadásul nagyon könnyű, szinte eggyé válik a pillákkal, és nem hagy maga után rücskös, csomós felületet. Sminklemosó nélkül, tiszta vízzel is hamar lemosható.

A rövid, ritka vagy sprőd szempillájúaknak azonban nem ajánlom, mert csalódnak majd benne. A Long Life nem hosszabbít, nem göndörít, egyszerűen csak hangsúlyt ad a szempilláknak. Az enyémek alapvetően hosszúak, így nincs szükségem homlokig felgöndörítő, speciális kefére, de, amikor drámaibb, dúsabb, szembetűnőbb hatást akarok elérni, ez a szempillaspirál nálam is kevésnek bizonyul.

Visszafogott, nappali sminkhez azonban ideális. Én egy réteget szoktam felvinni, így hamar szárad, valóban csomómentes, és nem kenődik. Az ára szintén barátságos számomra, általában 2000 forint alatt kapható.

  • Megosztás:
hirdetés