Holnap sem lesz valami jó idő, ezért ez a vasárnap tökéletesen alkalmas lesz arra, hogy felkészítsd a bőrödet a következő hétre és a tavasz utolsó hónapjára is. Valószínűleg mostanra a bőr már egy kicsit magához tért a téli szendergésből, de egy mélytisztítás sosem árt neki.

Bőrtisztítás lépésről lépésre

A bőr megtisztítását mindig azzal kezdd, hogy a felszínéről eltávolítod az elhalt hámsejteket. Erre többféle módszer is létezik. Először mosd le a sminket, ha van rajtad, jó alaposan. A radírozáshoz használhatsz egy nagyon puha sörtéjű fogkefét, finom szemcséjű cukrot és hígított citromlevet, de a reszelt alma is jó megoldás, csak fent kell hagyni 10 percig, majd lemosni. Érzékenyebb bőrre a joghurtot javasoljuk: vékony rétegben kend fel, majd, ha megszikkadt, az ujjbegyekkel finoman dörzsöld le. 

Ha a felszín tiszta, jöhet a bőr mélytisztítása. Ehhez először gőzöld át az arcod, így megnyílnak a pórusok, és a szennyeződések könnyebben kijönnek. Ehhez egyszerűen forralj vizet, majd öntsd egy szélesebb tálba, és hajolj fölé, mintha inhalálnál, időnként letörölve a lecsapódó nedvességet. 

Ha ez megvan, akkor feltehetsz egy agyagpakolást, ha van otthon, de a méz is tökéletesen megfelel. A tévhitekkel ellenétében a mézet nem jó hidratálásra használni, de tisztításra tökéletes. Folyamatos masszírozás mellett a szennyeződések és a felesleges faggyú kioldódik a bőrből. Mosd le alaposan, bármilyen tisztítót is használtál, majd jöhet egy kényeztető pakolás. 

  • Megosztás:
hirdetés