Minden nőnek megvan a maga szépségápolási rutinja, melybe jó esetben az arc krémezése is beletartozik. Habár ez egyszerűnek és magától értetődőnek tűnhet, sokan elrontják, lehet, hogy te magad is.

A következőkben eláruljuk, hogyan kell úgy használni az arckrémet, hogy ne csak tápláljon, de napról napra meg is újítsa a bőrt.

Arckrém használata

Az arckrémet mindig csak megtisztított bőrön szabad használni, hiszen ez a garancia arra, hogy tényleg ki tudja fejteni jótékony hatását a mélyebb rétegekben is. Tehát, miután a szokásos rituálé során lemostad a napi, éjszakai szennyeződéseket, kezdődhet a krémezés.

Érdemes mindig egy picit megnedvesített bőrön használni a bőrtípusodnak és korodnak megfelelő krémet, egyrészt, mert így hatékonyabban kenhető, másrészt, mert a hidratálóval együtt némi vizet is magába tud szívni a kötőszövet.

Finoman oszlasd el a tenyereden a krémet, majd úgy kend fel az arcodra, hogy közben a bőrt mindig kifelé simítod. Tehát a homlokon a hajtövek irányába, az orcákon a fültő és a hajvonal irányába, míg az állnál a nyak irányába – ez is közrejátszhat a ráncok megelőzésében. Érdemes egyébként ilyenkor egy kis arctornát vagy arcmasszázst is végezni, csak egy percben, hogy felfrissüljön a vérkeringés, és minél inkább be tudja szívni a bőr a kencét.

Végül, mikor felkented, hagyd, hogy beszívódjon az arcon és a nyakon egyaránt, csak ezután feküdj le aludni, illetve ezt követően sminkelj, hogy tényleg legyen ideje a hatását kifejteni.

  • Megosztás:
hirdetés