Bár az arcápolásnak nincsenek kőbe vésett szabályai, némi odafigyelés azért szükséges ahhoz, hogy a bőröd sokáig üde és fiatalos maradjon.

Ha nem követed el a következő tipikus bakikat, akkor máris sokat tettél azért, hogy megőrizd a bőröd egészségét!

Smink eltávolítása

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire károsítja a bőrt, ha lefekvés előtt nem távolítod el maradéktalanul a sminkedet. Az alapozó, szemfesték és egyéb kozmetikumok megtelepednek a pórusokban, elzárva a levegő útját, így könnyen kialakulhat akné vagy rosszabb esetben akár bőrgyulladás is.

Túlzásba vitt ápolás

Míg egyeseknek az esti smink lemosása is elhagyható lépésnek tűnik, addig mások hajlamosak túlzásba vinni az ápolást. A túl sok mosakodás, illetve a különböző kozmetikumok használata a bőr szerkezetének roncsolódását okozhatja, ezért lehetőleg a reggeli és az esti arctisztításon túl ne iktass be napközbeni szeánszokat is.

Bőrradírozás

Az elhalt hámsejtek eltávolítása nagyon fontos a bőr egészségének szempontjából, viszont a radírozást is csak ésszel szabad végezni. A mindennapos peelingnek nincs értelme, csak felsérti a bőrödet, ugyanakkor az sem jó, ha hanyagolod az ilyen jellegű ápolást. Az az ideális, ha kéthetente radírozod le az arcodat. Ajánlunk egy zabkorpás maszkot, mely radírként is használható.

Meleg víz

Azt már sokszor említettük, hogy a forró levegő mennyire kiszárítja a bőrt, de nincs ez másként a meleg vízzel sem, ez is nagyban szárít, ezzel is hozzásegítve bőrödet a gyors ráncosodáshoz. Ha nem szeretnéd idő előtt elveszíteni bőröd fiatalos rugalmasságát, akkor mindig langyos vízzel öblítsd le az arcodat!

Arctisztító kendő

Praktikusnak tűnik az arctisztító kendő, hiszen nem kell pepecselni a különböző arclemosókkal, azonban hosszútávon nem érdemes használni. Természetesen kivétel, ha például edzőterembe jársz, és utána szükséged van némi felfrissülésre, de a rendszeres tisztításra nem megfelelő választás.

  • Megosztás:
hirdetés