A napi arcápolás mellett érdemes hetente egyszer, legalább, pakolással is kényeztetni a bőrt. Így extra tápanyagokhoz jut, ami hosszú távon szemmel látható eredménnyel jár.

A pakolás felrakása jó alkalom egy alapos otthoni tisztításra is, a sminket és szennyeződéseket természetesen le kell mosni, még hatékonyabb lesz a művelet, ha radírozol is, sőt, ha van időd rá, akkor gőzöld át az arcot. Ez olyan, mint régen az inhalálás, ha beteg voltál. A gőz kinyitja a pórusokat, a szennyeződések és felesleges faggyú az izzadtsággal együtt távoznak. Minimum öt percig érdemes gőzölni, időnként letörölve a párát.

Antioxidáns bomba a bőrnek

A bogyós gyümölcsök tele vannak antioxidánsokkal, a magas C-vitamin tartalom mellett a színükért felelős anyagok, az antocianinok is hatékony szépítők, melyek szintén gátolják a szabadgyökök elszaporodását. Az eper és a málna nemcsak elfogyasztva tesz jót a szervezetnek, de a bőrre kenve azt is ragyogóvá teszi.

A málnát és az epret pürésítsd majd, vegyítsd el a bőrtípusodnak megfelelő összetevővel. Ha száraz, akkor adj hozzá egy kevés felvert tejszínt, ha zsíros, akkor joghurtot, majd vidd fel a bőrre, és hagyd 15 percig hatni. Ha ránctalanítani szeretnél, akkor keverd el argánolajjal vagy mandulaolajjal, a gyümölcsök legyenek túlsúlyban és végezz arcmasszázst a keverékkel. A málnában és eperben található gyümölcssavak hámlasztó hatásúak, így ha magában kened fel őket, akkor házi peelinget alkalmazhatsz.

A bogyós gyümölcsök allergiát válthatnak ki, egy kis bizsergés normális, de ha erős csípő, égő, viszkető érzést tapasztalsz, akkor mosd le azonnal a keveréket.

  • Megosztás:
hirdetés